Onthaal > Gemeenten > Fernelmont > Notarissen

Notaris in de gemeente Fernelmont

De rol van de notaris

De notaris informeert zijn cliënten over de rechten en plichten, en over de belangrijke financiële, juridische en fiscale gevolgen van je aankoop. Alvorens een verbintenis aan te gaan, doe je best een beroep op een notaris. De notaris luistert, geeft advies en zal op jouw vraag je akte opmaken. 

Kopen en verkopen van een vastgoed of bouwgrond

Verkoper en koper van een vastgoed of bouwgrond zullen elkaar vinden, van zodra zij het eens zijn over wat er gekocht wordt en over de prijs van het goed. Het is aan te raden een schriftelijke overeenkomst op te stellen, waarin ook alle andere voorwaarden en modaliteiten worden vastgelegd. In dit geval spreken wij van een onderhandse verkoopovereenkomst, in de volksmond ook “compromis” genoemd.

Een koper moet m.a.w. niet alleen rekening houden met de verkoopprijs van een goed, maar ook met de bijkomende (akte)kosten.

Een verkoper dient aan de koper meerdere documenten/attesten voor te leggen opdat een wettelijk bindende verkoopovereenkomst ondertekend kan worden.
Bijvoorbeeld: een bodemattest (OVAM-attest), een keuringsattest van de elektrische installatie (woonhuis, appartement), een EPC-attest (woonhuis, appartement) en een stedenbouwkundig uittreksel uit het plannen- en vergunningenregister. De notaris legt uit.

Een vastgoed kopen en verkopen in één click via het onlineplatform Notaclick.be

De Belgische notarissen hebben het onlineplatform 'Notaclick' gelanceerd om vastgoed te (ver)kopen. Geïnteresseerde kopers kunnen er elektronisch bieden op vastgoed en de notarissen staan garant voor een veilig, betrouwbaar en transparant verkoopproces.

Bron: www.notaris.be

Meer info over de taken van een notaris, waarom een notaris inschakelen, de kosten en veel meer lees je op Livios.

Zoek een notaris
Naam
Binnen een straal van
Resultaten sorteren op© copyright 2018
Powered by Livios
NL | FR