Het kadaster online

Het kadasterplan online raadplegen

Sinds januari 2013 kan je gratis het kadasterplan online raadplegen. Je kan het plan opzoeken via straatnaam en huisnummer en indien gewenst ook het kadastraal plan afdrukken.

Je kan het kadastraal plan raadplegen via de toepassing CadGis Viewer op de site van de Federale Overheidsdienst Financiën. De toepassing ondervindt af en toe wat problemen. Mocht je die niet kunnen openen, kan je rechtstreeks contact opnemen met de FOD Financiën.

Handleiding

  • Bovenaan de kaart zie je 8 icoontjes
  • Je kan zoeken op adres
  • Geef je postcode en de eerste letters van je straatnaam in
  • Kies lokaliseren
  • Het plan wordt nu getoond
  • Je kan het plan afdrukken
  • Of een aanvraag van een planuittreksel aanvragen

Het kadastraal plan met de bijhorende informatie wordt dan getoond. Met het vierde icoontje kan je het plan afdrukken. Met het vijfde icoontje een aanvraag van een planuittreksel aanvragen.

Vastgoedmakelaars kunnen via KADASTERfinder rechtstreeks toegang krijgen tot het kadaster.

Kadastrale legger online aanvragen

Je kan een kadastraal uittreksel ook online aanvragen op www.myminfin.be. Binnen de 48 uur is het document dan beschikbaar.

Om een kadastrale legger aan te vragen moet je je identificeren op de website met je identiteitskaart. Onder de rubriek Mijn vermogen > een kadastraal uittreksel aanvragen vind je alle gegevens. 48 uur later is het document beschikbaar op de website en kan je het raadplegen en/of downloaden en uitprinten.

Een kadastraal uittreksel heb je nodig bij de verkoop van een onroerend goed. Het is een grafische weergave van de percelen met hun grenzen en gebouwen. Ook staat er een lijst met de aangrenzende percelen bij. Verder kan je op een kadastraal uittreksel gegevens vinden over de eigenaar en de rechten die hij heeft, de aard van het goed, de sectie, perceelnummer, bouwjaar, perceeloppervlakte en kadastraal inkomen.

Geen enkele gemeente geselecteerd

Vul uw postcode of woonplaats in en ontdek alle informatie voor uw gemeente
 


Powered by Livios
NL | FR

DPG Media Services nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0403.506.340