Wat invloed heeft op het kadastraal inkomen

Elementen die kadastraal inkomen beïnvloeden

Elementen die het ki beïnvloedenTwee factoren beïnvloeden het kadastraal inkomen: de materiële kenmerken van het gebouw (aantal kamers, garage, kelder…) en de ligging (gemakkelijk bereikbaar, nabij drukke wegen…). Daardoor kunnen huizen in dezelfde straat toch een totaal verschillend kadastraal inkomen hebben.

Als het comfort van je woning stijgt, gaat ook het kadastraal inkomen omhoog. Denk maar aan het creëren van een extra slaap- of badkamer of het aanleggen van centrale verwarming. Dit geldt echter niet voor energiebesparende maatregelen. Je kan dus gerust isoleren, dubbel glas plaatsen, zonnepanelen installeren of een verwarmingketel vervangen zonder dat je kadastraal inkomen stijgt.

Je kan een vermindering van het kadastraal inkomen aanvragen als een woning buiten de wil van de eigenaar om minstens 90 dagen niet gemeubileerd is en niet gebruikt wordt. Het levert op dat moment helemaal geen inkomsten op. Je kan ook een vermindering krijgen als de woning beschadigd is voor minstens 25 % van het kadastraal inkomen.

Geen enkele gemeente geselecteerd

Vul uw postcode of woonplaats in en ontdek alle informatie voor uw gemeente
 


Powered by Livios
NL | FR

DPG Media Services nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0403.506.340